Het Kerspel
staat borg voor zorg!

Feestmaand(en) in 1/2b

14-11-2018
Bij ons in de klas is het altijd feest!
Wat hebben wij toch een geluk in groep 1/2b. We vallen van het ene feest in het andere. Zo hebben we niet alleen veel"jarige joppen" de laatste tijd maar hebben we ook net Sint Maarten achter de rug, is Sinterklaas alweer onderweg naar Nederland en hebben we een keigave themahoek in de klas! 
Zondag 11 november boften we maar met het weer, want na een paar buitjes die avond kwamen we toch met zakken vol lekkers thuis. De volgende dag mochten we zelfs een snoepje mee naar school nemen! Toen kregen we post van juf Riek. Een envelop aan ons geadresseerd met daarin allemaal sinterklaasplaatjes. Raadselachtig hoor...In het Sinterklaasjournaal die we daarna keken zagen we dat meer kinderen en scholen die plaatjes krijgen. Het is nog wel even spannend of Sinterklaas op tijd aankomt zaterdag. Maar zoals de sint altijd zegt: "alles komt goed", dus daar gaan we maar vanuit. Als u ook het sinterklaasjournaal wilt volgen kunt u dat elke dag doen op Nederland 3 om 18.00 uur. 
Ondertussen zijn we druk bezig in de bakkerij die bij ons in de klas staat. We verkopen er echte broden; hele halve, bolletjes met zaadjes en zonder zaadjes en binnenkort maken we zelfs pepernoten en chocoladeletters in de bakkerij. 
Verder is het natuurlijk ook nog herfst: een heerlijke tijd! Lekker rennen in de wind, stampen in de bladeren, regenbogen zoeken en nog veel meer. We hebben daar ook een liedje over geleerd: 

Herfst, herfst wat heb je te koop?
100.000 blaadjes op een hoop
zakken vol met wind, ja mijn kind
ik hoop maar dat jij dat aardig vind. 
Herfst, herfst, wat heb je te koop? 
1000 paddenstoelen op een hoop
'k zet ze voor u neer, heus meneer
dat doe ik alle jaren weer. 
Herfst, herfst, wat heb je te koop. 
dikke grijze wolken op een hoop
alles in de stad, gooi jij nat
koop jij voor mij zo'n regenbad?


We weten zeker dat we de komende tijd nog veel meer leuke dingen gaan beleven met elkaar! Fijne herfst en fijne sinterklaastijd allemaal!