Het Kerspel
staat borg voor zorg!

Thema 'de voordeur' in groep 1-2a

22-09-2020
Hallo allemaal,

We zijn heel trots op de voordeur die we hebben gemaakt voor onze huishoek. De deur heeft raampjes, er zit een echte brievenbus in en ook nog een kattenluikje. De kinderen zijn druk bezig met het openen en op slot doen, met aanbellen en brieven door de brievenbus doen. Er is een buitenlamp en een huisnummer. Alleen de deurknop moet nog gemaakt worden. We hebben zelfs een Engels liedje over de voordeur geleerd, op een wijze die u misschien wel kent. Ik heb de tekst een beetje aangepast:

I'm gonna knock on your door
Ring on your bell
Tap on your window too
En als je deur open gaat en je ziet wie voor je staat
Dan ga ik springen en dan roep ik heel hard 'Boe!'

Heel toevallig belde een meneer van de voordeurenwinkel ons vorige week op. Hij had een voordeur die hij maar niet kon verkopen, waarschijnlijk omdat hij te saai was. Hij vroeg ons of we hem konden helpen om de deur mooier te maken. Nou, dat wilden de kinderen wel. De voordeur staat nu in de gang en alle drie de kleutergroepen zijn er druk mee bezig. De deur wordt prachtig!
We hebben heel veel foto's van jullie voordeuren gehad. Deze zijn allemaal uitgebreid bekeken en vergeleken. Heel veel kinderen weten hun eigen huisnummer al, goed hoor!

Tot zover ons 'deurennieuws'!

Groetjes van alle kinderen uit groep 1-2a en juf Nel en juf Jessica