Het Kerspel
staat borg voor zorg!

Uilenballen pluizen in groep 6B

28-09-2020
We kregen laatst bezoek van een mevrouw die heel veel uilenballen mee had. Ze leerde ons eerst wat dingen over verschillende uilen en wat ze eten. Daarna mochten we aan de slag!

We kregen allemaal een eigen uilenbal en mochten met stokjes of met onze handen gaan uitpluizen. Dat vonden we in het begin een beetje vies, maar later bleek dat ze heel goed gedroogd waren, dus niet meer slijmerig.

In de uilenbal zaten heel veel botjes van muizen. Soms zelfs meerdere schedeltjes! Zo konden we precies onderzoeken welke muisjes de uil gegeten had.
Met een werkblad ernaast zochten we op welke botjes we hadden gevonden.

Ook stonden er microscopen met een lichtje erbij, daar mochten we allemaal één keertje kijken naar onze vondsten. Het scherpstellen was even een klusje, maar daarna kon je de botjes en schedeltjes super goed en groot zien!

Veel eerder dan we zelf hadden gehoopt, was de workshop alweer voorbij. We mochten alles van de uilenbal zelf houden, dus sommige kinderen gingen thuis gelijk verder aan de slag! Een leuke en leerzame activiteit, waar we nog lang over door zullen praten!