Het Kerspel
staat borg voor zorg!

Techniek in groep 4/5

08-10-2020
Afgelopen week stonden de kinderen van groep 4/5 voor een uitdaging: bouw een zo hoog mogelijk toren van papier en lijm in 20 minuten! Gaaf om te zien wat hier ontstond.
Afgelopen week zijn we begonnen met techniekles in groep 4/5!
De komende lessenreeks zullen we kennismaken met stevigheid in constructies. 
Zo zijn we de eerste les gestart met een uitdagende opdracht: Bouw in 20 minuten een zo hoog mogelijk toren van papier en je Pritstift.
Met nul uitleg, gingen de kinderen zelf aan de slag. Het was leuk om te zien hoe alle tweetallen op een andere manier aan de slag gingen en er in alle groepjes ook echt iets ontstond.
Op de helft van de bouwtijd kregen de kinderen nog een tweede eis mee: de toren moest ook vijf seconden overeind kunnen blijven staan. Oja! Dat was toch ook wel belangrijk. Gauw gingen de meeste groepjes nog even iets aan hun onderkant verstevigen.
Het ging echt boven verwachting goed. Wat was dat gaaf om te zien. Ze kunnen zelf al heel veel!
Na 20 minuten hadden álle groepjes een toren gemaakt, waarvan zeker de helft bleef staan. Knap hoor.

Vervolgens kregen de kinderen een korte les over stevigheid en daarna gingen ze aan de slag met het maken van een toren van kubussen. Het eindresultaat van deze les is deels op de foto te zien. 

De volgende keer zullen de kinderen ontdekken dat deze kubustorens de basis zijn voor het maken van een knikkerbaan! Ik ben benieuwd hoe deze techneuten het er dan weer vanaf brengen.

De technische groetjes van groep 4/5!