Het Kerspel
staat borg voor zorg!

Laatste nieuwtjes uit groep 1-2a

08-11-2020
Over onze hond Smeerkees en Sint Maarten
Hallo allemaal,

Goed nieuws: onze hond Smeerkees heeft nu eindelijk hondenvoer. (Wat zal hij de afgelopen tijd een honger hebben gehad...) Ook hebben we mergkoekjes gemaakt voor als hij een beloning verdiend heeft. Voor het voer hebben we een zak gemaakt en voor de koekjes een pak. We moesten natuurlijk wel goed kijken wat er allemaal op zo'n zak of pak hoort te staan.
Daarna hebben we een hondenmand gemaakt, met natuurlijk Smeerkees zijn naam erop. Ook heeft Smeerkees nu een penning om, want stel je voor dat hij een keertje wegloopt. We hebben met de kinderen bedacht wat er op zo'n penning moet komen te staan. Is alleen 'Het Kerspel' genoeg? We kwamen er achter dat je er een adres op moet schrijven. Maar wat is dat nou precies, een adres? Is alleen 'Hoogkarspel, Nederland' dan genoeg? Samen kwamen we tot de ontdekking dat bij een adres ook een straatnaam hoort. Maar wat is dan de straatnaam van Het Kerspel? En wat is het nummer? We gingen samen op onderzoek uit.
Onze egellampionnetjes zijn klaar. Want ook al wordt het Sint Maartenfeest dit jaar heel anders dan we gewend zijn, zo'n mooie lampion mag toch echt niet ontbreken. Hun vrolijke lampionnen zullen alle huizen warmte, gezelligheid en licht geven in deze wat sombere en sobere tijd. We hebben de kinderen het verhaal over Sint Maarten verteld, en waarom dit feest eigenlijk gevierd wordt. Dat het goed is om met elkaar te delen. Op 11 november gaan we met alle kleutergroepen samen een sfeervol Sint Maartenfeest vieren.

Groetjes van alle kinderen uit groep 1-2a!